Jooga

Vähemmän stressiä – enemmän aikaa oman kehon kuuntelemiselle

Jooga on sisäinen harjoitus, joka on enemmän kuin pelkkää asanaa eli jooga-asentoja, vaan jooga on mielenhallintaa yhdistettynä asanaan. Joogan tavoitteena on pyrkiä parantamaan unta, keskittymiskykyä ja tasapainoa. Jooga vahvistaa ja voimistaa kehoa, vähentää jännityksiä, kirkastaa mieltä ja tasapainottaa sitä. Unohda ennakkoluulot, tule koittamaan ja huomaa ero henkisessä sekä fyysisessä hyvinvoinnissa.

Lempeä joogatunti – aloittelijoille

Sisältää helppoja hengitysharjoituksia, kehonhallintaa, voimistavia, venyttäviä ja avaavia asanoita hengityksen tahtiin. Asanoita tehdään omalla kehon painolla välillä staattisemmin ja välillä flowmaisesti edeten asanasta toiseen. asanat tasapainottavat kehoa ja mieltä. kiirettä ja stressiä karkottava, rauhallisessa tahdissa etenevä lempeä jooga. Aloittelijoiden tunti.

Dynaaminen joogatunti

Tunnilla haastetaan kehoa ja mieltä sopivassa suhteessa. Voimistetaan kehoa, hiki tulee. Tunti sopii jo vähän jooganneille, joten ei ole suunnattu ihan aloittelijoille.

Grounding Yin -jooga

GroundingYin®- Joogahoito on ensimmäinen Suomessa kehitetty tuntikokonaisuus, jossa Yin joogan rentouttavimpiin ja restoratiivisimpiin asanoihin yhdistyy Meridiaanien eli energiakanavien sekä akupisteiden käsittelyä kevyesti hieroen ja painellen ohjaajan toimesta.

Joogahoidon tarkoituksena on aktivoida ja tehostaa energiankiertoa kehossa monipuolisesti. Meridiaanien käsittely lisää ja tukee asanoiden hermostoa rauhoittavaa vaikutusta sekä kehon pyrkimystä kohti tasapainoisen tilan saavuttamista.

GroundingYin®- Joogahoito tukee ja edistää mm. sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Myös mm. aineenvaihdunta, imunesteiden ja verenkierto sekä ruoansulatus aktivoituu. Asanoissa ollaan n. 5min, jonka aikana ohjaaja kiertää asiakkaita käsittelemässä.

Joogahoidon vaikutukset kestävät n. 1vrk, jonka aikana ei kannata tehdä mitään voimakasta vaan antaa kehon palautua ja hoitaa itseään rauhassa.

Yin -jooga

Yin joogassa rentoutetaan kehoa ja mieltä, pysähdytään. Tunnilla tehdään lempeitä, pitkäkestoisia, venyttäviä asanoita jolloin keho pääsee avautumaan syvemmälle sidekudoksiin ja lihaskalvoihin jolloin kehon liikkuvuus ja aineenvaihdunta lisääntyy. Asanoissa ollaan noin 3-5 minuuttia. Asanat rakennetaan hyödyntäen bolstereita, tiiliä, vilttejä ja joogavöitä.

Vuodenaika Yin -jooga

Tunnin sisältö koostuu vuodenajan tasapainottavista asennoista ja kiinalaisen lääketieteen mukaan vuodenaikaan yhdistettävät energiakanavat. Tunnilla saat tietoa esimerkiksi ravinnosta, mikä tasapainoittaa kehoa juuri tähän vuodenaikaan kiinalaisen lääketieteen mukaan ja mihin sinun pitäisi kiinnittää huomiota päivittäisessä elämässä tukeakseen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tunnilla tehdään lempeitä, pitkäkestoisia, venyttäviä asanoita jolloin keho pääsee avautumaan syvemmälle sidekudoksiin ja lihaskalvoihin. Tunnille et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Asanat rakennetaan hyödyntäen bolstereita, tiiliä, vilttejä ja joogavöitä.

Yin&Yang joogatunti

Yin ja Yang tunnilla yhdistyvät Hathajoogan asanaharjoitus, välillä kehonpainolla staattisemmin ja välillä flowmaisesti asanasta toiseen.Yang osuus on voimakkaampaa ja vahvistavaa joogaa. Yin osuudessa rentoutetaan kehoa ja mieltä sekä avataan sidekudoksia lempeässä asanassa, noin 3-5 minuuttia per asana.

Mitä Satya tarkoittaa?

Satya on Intiasta kotoisin olevan sanskritin kieltä ja se tarkoittaa totuutta ja totuudellisuutta. Tämä kolahti itseeni oman nimeni lisäksi myös siksi, että mielestäni totuutta olla oma itsensi eikä tarvitse esittää mitään. Elät aidosti ja oikeasti esittämättä, olematta jotain muuta mitä olet.

Kun olet aito itsesi, se on totuus, ei enempää ei vähempää. Haluan kannustaa ihmisiä olemaan oma itsensä, se riittää. Omalla persoonallisuudella ja aitoudella pääset pitkälle. Satyan voidaan ajatella sisältävän ajatuksen rehellisyydestä itseä ja muita kohtaan muutenkin kuin sanojen tasolla.